Service mopedbil

Behöver du service mopedbil? Lidingö Motorelektronik erbjuder auktoriserad service mopedbil för Ligier och Microcar som är två av marknadens mest kända varumärken. De är utrustade med en integrerad säkerhetsbur och deformeringszoner och det gör att de erbjuder en mycket hög säkerhet för mopedbilar.

Lidingö Motorelektronik erbjuder auktoriserad service mopedbil och utför alla tjänster med stor noggrannhet och effektivitet. Våra mekaniker är utbildade och har stor kunnighet för både service Ligier och service Microcar. Vi rekommenderar att du vänder dig till oss när din mopedbil behöver service eftersom vår kompetens och vårt kvalitetstänk garanterar en bekymmersfri tillvaro för dig och ditt fordon.

En mopedbil bör få service regelbundet men hur ofta beror på vilken motor du har. Rekommendationen är med 500 eller 1000 mils intervall.

Vad är en mopedbil och vem får köra den?

En mopedbil är egentligen inte en bil utan en moped rent juridiskt. Fordonet ser ofta ut som en liten personbil eller som en mindre lastbil och har vanligtvis en kabin där det finns plats för två personer. I Sverige tillhör mopedbilen vanligtvis moped klass 1.

Mopedbilen har för det mesta diesel som drivmedel och är tillverkade av plast. De kan antingen vara byggda med en ställning av lättmetall som bas och plastkåpor som ligger utanpå eller med en plastkonstruktion som är glasfiberarmerad. Marknaden består av ett stort antal tillverkare och Ligier samt Microcar är två av de mest kända.

Mopedbilar har en maxhastighet på 45 km/h och ska köras på väg enligt svensk lag. Det är med andra ord inte tillåtet att åka på cykelbanorna. Personer som är äldre än 15 och har AM-körkort eller körkort med till exempel A1-, B- eller BE-behörighet får köra mopedbil. Föraren måste ha förarbevis för moped klass 1 eller ett traktorkort som utfärdats innan 1 oktober 2009.

Varför ska man ha en mopedbil?

Mopedbilar har blivit särskilt populära bland ungdomar eftersom de ger både frihet och självständighet. Den här sortens fordon gör det möjligt att ta sig till olika aktiviteter på ett enkelt och bekvämt sätt.

Den här sortens bilar passar utmärkt som andrahandsbil för familjer som behöver köra kortare sträckor. En av anledningarna till varför en mopedbil är ett bra alternativ till en vanlig personbil är att den är bränslesnål.

Lidingö Motorelektronik erbjuder auktoriserad service mopedbil och vi är specialiserade på service Ligier och service Microcar.

Lidingö Motorelektronik erbjuder auktoriserad service mopedbil för Ligier och Microcar

Ring för bokning:
08-767 07 00

Tjänster

  • Service
  • Reparationer
  • A/C-service
  • Däckservice
  • Däckförvaring
  • Snabbservice